Article patrocinat per Grand Cru.
Per Carles Portell
Dins de les varietats autòctones de l’Empordà ens centrarem en les negres com
Amb aquestes varietats antigament es feien vins rosats, vins bastant consistents, intensos i amb un grau alcohòlic prou elevat. Actualment ambdues però, s’utilitzen per fer vins negres molt interessants i de marcat regust mediterrani.
De Carinyena n’hi ha de blanca i de negra. Per desgràcia la blanca pràcticament ha desaparegut tot i que queden alguns brots a la zona de Sant Climent Sescebes.
Per contra,
Després hi ha
Exemples:
Airam (Celler Espelt): vi dolç amb varietat de Garnatxa roja i negra. Criança amb solera i una mare molt vella.
Vi de Panses: vi fet amb varietat de Garnatxa roja i seguint el mateix procediment que la varietat anterior.
Aquestes són una part de les varietats autòctones de l’Empordà, manquen varietats blanques com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada