18/3/08

Disseny que funciona

El disseny, actualment, és un terme que moltes vegades s'utilitza de forma errònia. Això pot ser degut, per una banda, perquè és un terme relativament nou i per una altra, la més important, és amb la frivolitat amb la que es va treballar als anys 80 en nom del disseny, és a dir, amb superficialitat i falta de serietat. Per aquest motiu, la manca d'informació fa que s'utilitzi el mot "disseny" de forma incorrecte. Exemples com: "molt disseny i poc contingut" són comuns fins i tot a la premsa, televisió, etc. Malgrat tot, el bon disseny, es caracteritza per la seva bona usabilitat combinat amb la seva originalitat o estètica. I fins i tot, a vegades resulten econòmics. En aquesta secció volem mostrar productes i serveis que exemplifiquen (en la nostra modesta opinió) el bon disseny. A més, portats a terme per dissenyadors catalans.

Sí. RS#2 és un futbolí. L'empresa de Viladecans (Bcn) RS Metal Games ha respectat les regles del joc, però no les del disseny per reinterpretar un element clàssic de la nostra cultura. El resultat, un futbolí que en sí mateix ja és tot un espectacle.
RS#2 està fabricat amb materials d'alta qualitat, com l'acer recobert de pintura poliéster. O com l'acer inoxidable (model RS#2 INOX), resistent a l'intemperie. En els detalls també marca la diferència, com els nivelladors amb base de cautxú o els cendrers i posavasos per els quatre jugadors.

Lightmybag. Una petita llanterna realitzada en polipropilè translúcid i amb un LED (Diode emissor de llum quasi monocromàtica). Els LEDS es poden escollir en diferents colors: verd, taronja, blau, vermell o blanc.
Dissenyat per portar-lo dins de qualsevol bossa doncs porta un clip semblant a un bolígraf. Pràctic "gadget" que et permet cercar les claus que mai trobes dins de la bossa amb facilitat o bé per acompanyar les "balades" en el concert del teu grup favorit...Es poden personalitzar afegint el logo de la teva empresa. El més interessant és que el disseny és obra de Hofmann + Asociados, empresa de Girona.