18/3/08

Entrevista a Sita Murt

1. En quin moment i per què es decideix fer un canvi de rumb en el negoci. Com neix l’actual Sita Murt?
El món de la moda està en canvi constant. T’has d’adaptar a les noves necessitats, les dones cada vegada juguen un paper més important en la societat, el seu rol ha canviat moltíssim, i això s’havia de reflectir en les col·leccions. L’actual Sita Murt neix amb el propòsit: vestir a la dona actual.

2. Sita Murt és una empresa familiar. Creu que influeix en les seves creacions?
Actualment estem professionalitzant l’empresa i no crec que a mi m’hagi influït.

3. On va obrir la seva primera botiga?
La nostra primera botiga es va obrir a Manresa l’any 2000, ara ja farà 8 anys.

4. Quin creu què és l’estil Sita Murt?
Les peces de Sita Murt van dirigides a dones que es mouen, d’esperit urbà, que busquen la comoditat en les peces però que sense que això els suposi renunciar a la tendència.

5. Té botiga a Girona. Creu que la dona gironina encaixa en aquest estil?
Totalment! La dona gironina encaixa a la perfecció amb el nostre estil! Les nostres col·leccions encaixen a la vida de la dona gironina perquè una de les coses que intentem amb les nostres col·leccions és que s’adaptin a tots els moments del dia: a la feina, a buscar els nens a l’escola, en un sopar improvisat…

6. Avui l’estem entrevistant, i demà marxa cap a Madrid. Faci’ns cinc cèntims de com són els preparatius que s’han de fer per poder desfilar a la Passarel·la Cibeles?
Són dies de bogeria! Nervis, últims retocs, últimes decisions…Hi ha moltes coses que s’han de tenir en compte! Les peces han d’estar a punt, preparades perquè demà al backstage de Passarel·la Cibeles es puguin fer les últimes proves amb les models, la música de la desfilada ha d’encaixar a la perfecció amb la col·lecció, s’han de coordinar les sortides, el temps de cada model a la passarel·la… Tantes i tantes coses!

7. Com serà aquesta nova col·lecció? Podem tenir en primícia alguna novetat que hagi incorporat? (Tenint en compte que el lector llegirà l’entrevista un cop realitzada la desfilada).
La proposta de la col·lecció Tardor-Hivern 08-09 es presenta com una fascinant “volta al món en un dia”.Un recorregut quasi cinematogràfic al llarg d’una jornada de la vida d’una dona. En primícia? Els colors: El gris, el marró i el negre són els protagonistes, tocs de violeta i verd il·luminen el look. Sita Murt “nominada” a la Catalana de l’Any. El Periódico, rep les primeres candidatures del Català de l’any. La dissenyadora Sita Murt, està nominada per “convertir una indústria de gènere de punt en una consolidada marca de moda femenina”. Entre els altres nominats, podem trobar l’investigador Pedro Alonso pel desenvolupament de la vacuna contra la malària o al director de “El Orfanato”, Juan Antonio Bayona. Les tres personalitats més votades seran les protagonistes d’un programa especial que oferirà TV3.

8. Sita, quina és la sensació en estar nominada a un premi d’aquestes característiques?
Per a mi ha sigut un regal!

9. He llegit que no accepta un “impossible” per resposta. Creu que els reptes creatius són necessaris per innovar?
Tens tota la raó, mai he acceptat ni acceptaré un “impossible”. Penso que s’ha d’arriscar, has de lluitar per allò que creus… és la manera de fer les coses. Els reptes creatius no són necessaris… sinó que són la peça clau! Per poder innovar es necessita tenir curiositat, il·lusió…i no acceptar mai un “no” o un “impossible” per resposta.

10. Sabem que li agrada viatjar molt i observar a la gent. S’inspira d’allò que l’envolta. Què l’inspira Girona?
La ciutat de Girona, personalment, m’emociona. La trobo una ciutat preciosa! Els seus carrers, l’ambient que s’hi respira quan passeges… Obrir una botiga al carrer Santa Clara de Girona era una de les meves il·lusions.

11. Nous horitzons, nous reptes. Ens pot dir alguna cosa al respecte.
El nostre objectiu a nivell de marca és la vocació de marca internacional. Ens trobem en un moment que estem creixent molt a nivell de retail, les botigues Sita Murt. A finals d’aquest mes, principis de març obrirem la nostra segona botiga a Madrid i la primera a Bilbao, sumant un total de 15 botigues pròpies!

12. Existeix molta gent creativa, amb il·lusió i projectes, que estic segur que els agradaria rebre ànims de dissenyadors com vostè. Què els hi diria?
Que si tenen il·lusió per alguna cosa en la que creuen realment que lluitin fins aconseguir els seus propòsits!

Test.
Una peça: pantaló
Un color: blanc
Moda: novetat
BackStage: bogeria
Anorèxia: malaltia
Un viatge de somni: La Patagonia (Buenos Aires)
Una ciutat: Barcelona
Mar o muntanya: Mar
Una pel·lícula: Desayuno con Diamantes
Un llibre: Biografia de Balenciaga (en sóc una fan!) Un plat: qualsevol postres que portin xocolata negre
Un desig: salut per a tots els que m’estan llegint

Alguns dels seus dissenys en plena desfilada:


1 comentari:

Anònim ha dit...

m'ha agradat molt aquesta entrsvista ha sigut molt amena i interesant, gràcies per haver-la realitzat amb el vostre permís l'inclouré en el meu treball de recerca sobre dissenyadores catalanes.