2/1/08

Pere Maimi, rallys i solidaritat a l'Àfrica

Text: X.F.

Fotografies: Dreamstime

Espai patrocinat per: Ecoalía

Pere Maimi ha participat en més de deu ocasions en el rally Dakar obtenint un quart lloc en la classificació final de camions a l’edició de l’any 1997; entre els equips en els que ha participat destaquen “Camel Racing”, “Camper”, “Geco Racing A3” i “Pegaso”; en Pere sempre ha participat com a pilot de camions, realitzant també la funció de mecànic-assistència en alguna d’elles.

Per la seva part, Pere Maimi ha realitzat en varies ocasions el muntatge de vehicles per a la participació del mateix rally; entre ells hi destaca Fiat Turquia, per el qual “va construir” un cotxe capaç de disputar el Rally París – Dakar entre els millors a partir d’una Fiat Dobló. En Pere ha participat també en carreres com el Rally Faraons, el Rally de Tunísia i el Rally París – Moscou – Pekin.

Durant cinc anys Pere Maimi va dirigir la caravana “Metges Solidaris”, ONG dedicada a l’ajut directe a països pobres africans aprofitant l’estructura del Rally París – Dakar. Baldiri Oliver el va acompanyar en totes elles com a conductor-mecànic dels camions. També van col·laborar en l’entrega d’ajut humanitari a la població de Kosovo després de la guerra de Iugoslàvia, organitzant tasques de logística per l’Ajuntament de Barcelona i conduint els camions per zones tremendament abruptes fins arribar als llocs de més difícil accés.

Gran coneixedor del continent africà. Es pot dir que hi ha poca gent en l’Estat que hagi voltat tant per aquestes terres. L’excusa del motor, la seva passió, li ha servit per gaudir-ne d’una altra, la natura i els animals. I sempre amb una clara vocació altruista, d’ajut envers l’altra. Els seus vehicles l’han conduit sempre pels camins que més li han agradat, a nivell d’oci i professionals.